ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ.ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ;

Όλα τα κρίσιμα έγγραφα από το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος διαπίστωσε σειρά πράξεων προς ποινική διερεύνηση στην υπόθεση με την προμήθεια του γεωγραφικού συστήματος της ΕΥΠ, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το opinionpost.gr. Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος λαμβάνει αυτές τις ημέρες καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διοικητικά στελέχη της Υπηρεσίας, ενώ νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να προκύψει και θέμα ευθύνης του τότε διοικητή της ΕΥΠ
και σημερινού βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το opinionpost.gr οι εμπλεκόμενοι, που έχουν κληθεί στις εισαγγελικές αρχές είναι οι Γ.Σ., Β.Ζ., Μ.Κ., Γ.Μ., Κ.Α., Δ.Θ., Π.Δ., Ν.Ν., Θ.Χ., Δ.Τ., Π.Γ. και Π.Φ. Εμπλεκόμενοι είναι επίσης και στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, όπου είχε ενταχθεί, κακώς, το έργο, για να απενταχθεί στη συνέχεια με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η διοίκηση της ΕΥΠ θεώρησε αναγκαίο να διερευνηθούν τρεις προμήθειες, που έγιναν επί κυβέρνησης ΝΔ: Το γεωγραφικό σύστημα, το σύστημα επισύνδεσης (αυτό, που κάνει τις υποκλοπές δηλαδή) και η συντήρηση του ραδιογωνιομετρικού συστήματος. Και για τα τρία η σημερινή διοίκηση θεωρεί ότι έχουν δοθεί υπέρογκα ποσά και οι συμβάσεις είναι λεόντειες. Η σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ είναι ίσως η μοναδική διοίκηση υπηρεσίας ή φορέα του δημοσίου, που ζήτησε, ως όφειλε, να διερευνηθούν όλες οι αμφιλεγόμενες προμήθειες και υποθέσεις, που κληρονόμησε από τη γαλάζια διακυβέρνηση.

Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έπρεπε να ελέγξει, εκ των αρμοδιοτήτων του, μόνο τη νομιμότητα των συμβάσεων – για το οικονομικό κομμάτι έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ. Για το γεωγραφικό σύστημα ο επιθεωρητής βρήκε σειρά πράξεων, που πρέπει να ελεγχθούν και ποινικά, ενώ για τα άλλα δύο συστήματα διαπίστωσε ότι ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΔΟΕ έχει ήδη διαπιστώσει περίεργες διαδρομές ποσών και υπερβολικά τιμήματα, τουλάχιστον για την υπόθεση του συστήματος επισύνδεσης, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει εμπλοκή και πρώην γαλάζιων υπουργών. Στα έγγραφα, που δημοσιεύονται σήμερα:

Πρώτον μία σελίδα  είναι το διαβιβαστικό του πορίσματος.

Δεύτερον, είναι δύο σελίδες, η επιστολή του κ. Ρακιντζή στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για τα συμπεράσματα των ελέγχων.

Τρίτον είναι 8 σελίδες το κομμάτι του πορίσματος, που ξεκινά με τις ενέργειες, που έκαναν οι δύο ελεγκτές της γενικής επιθεώρησης δημόσιας διοίκησης και τι διαπίστωσαν αναλυτικά για τα τρία συστήματα και ειδικά για το γεωγραφικό, όπου και προέκυψε το μείζον ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΔΩ:
http://www.opinionpost.gr/apocalypsis/2011/04/1933

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2011
Keywords
Τυχαία Θέματα