Το χωνι:«dealer» της φαρμακοβιομηχανιας ratiopharm στην ελλαδα η μερκελ!


Η αυτοκτονία του Αδόλφου, η εξαγορά του γερµανικού κολοσσού από την ισραηλινή Teva των πάµφθηνων ανώνυµων γενοσήµων και πώς η Αγκελα θυσιάζει την Υγεία µας για να βγάλουν εκατοµµύρια οι βιοµηχανίες της!
Ιούνιος 2009. Ο 74χρονος Γερµανός µεγιστάνας, Αδόλφος Μέρκλε, αυτοκτονεί πέφτοντας στις ράγες του τρένου. Ο -µέχρι εκείνη τη στιγµή- κύριος «44» σύµφωνα µε τη λίστα των δισεκατοµµυριούχων του «Forbes» αφήνει ορφανή, µεταξύ άλλων, και τη δεύτερη µεγαλύτερη εταιρεία
γενόσηµων φαρµάκων της Γερµανίας, Ratiopharm. Εναν κολοσσό µε περισσότερους από 5.000 εργαζόµενους και ετήσιες πωλήσεις 1,6 δισ. ευρώ σε 31 χώρες.
Η αυτοκτονία του Μέρκλε -για τον οποίο η οικογένειά του είπε ότι «“έσπασε” υπό το βάρος της οικονοµικής κρίσης»- επέτρεψε στην ισραηλινή εταιρεία γενοσήµων-µαµούθ, Teva, να βάλει πόδι στη Γερµανία, όπου µέχρι τότε είχε πολύ µικρή παρουσία. Η Teva αξιοποίησε το χαµό του ιδρυτή της Ratiopharm για να µεγαλώσει ακόµη περισσότερο την κυριαρχία της, ως του παγκόσµιου «νούµερο ένα» στην παραγωγή γενόσηµων.
Μετά την εξαγορά της γερµανικής εταιρείας (αντί 5 δισ. δολ.!), η Teva κατέστη «νούµερο ένα» του κλάδου και στην Ευρώπη, µε 40.000 εργαζόµενους παγκοσµίως, εκ των οποίων οι 18.000 στην Ευρώπη και πωλήσεις 16 δισ. ευρώ το χρόνο!
Η συνέχεια; Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!
ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2012
Keywords
Τυχαία Θέματα