Το χωνι-αποκαλυψη:ο χατζηδακης βολεψε την αδελφη του στη δεη…και τωρα βριζει τους απεργους


Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου αποκαλύπτει ότι η αδελφή του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη τοποθετήθηκε επί Ν.Δ στη νομική υπηρεσία της ΔΕΗ και, ακολούθως, αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του αδελφού της!
Ο Κ. Χατζηδάκης εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στους δήθεν "βολεμένους" απεργούς του Μετρό (που μάχονται κατά της οικονομικής τους ισοπέδωσης) αλλά "ξέχασε" τη βολεμένη του αδελφή...
Μας καλούν κάθε τρεις και λίγο να πληρώνουµε τις αστοχίες τους µε νέα χαράτσια. Μας εγκαλούν διότι δεν θέλουµε τις απολύσεις εργαζόµενων και δεν προσχωρούµε στις νεοφιλελεύθερες λογικές και πρακτικές τους. Οµως, τα ίδια πρόσωπα που ευαγγελίζονται τον περιορισµό του Κράτους και τη δηµιουργία µιας ακραία καπιταλιστικής και αντεργατικής ζώνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δήθεν οπαδοί της ελεύθερης αγοράς, µια χαρά βολεύουν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις του ∆ηµοσίου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα όλων, ο γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του και αγαπηµένο παιδί των εγχώριων βιοµηχάνων και της αγοράς, Κωστής Χατζηδάκης.

-Ζωή Γεωργαντά Στο ΧΩΝΙ: «Εσχάτη προδοσία η διόγκωση του ελλείµµατος»
Το πρώην µέλος του ∆Σ της ΕΛΣΤΑΤ που κατήγγειλε το «φούσκωµα» του ελλείµµατος το 2009 αναλύει διεξοδικά Στο ΧΩΝΙ τις τελευταίες εξελίξεις. Εκτιµά πως όσα έλαβαν χώρα την περίοδο εκείνη, ισοδυναµούν µε εθνική προδοσία και τονίζει µε νόηµα πως η προβλεπόµενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη
Το πρώην µέλος του ∆Σ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, η γυναίκα που κατήγγειλε πώς το έλλειµµα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά το 2009 και πως µε ψευδείς βεβαιώσεις ζηµίωσαν το κράτος τουλάχιστον 28 δισ. ευρώ, σχολιάζει Στο ΧΩΝΙ τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν ανοίξει νέο γύρο συζητήσεων για την αναγκαιότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής, προκειµένου να διερευνηθεί πως µπήκε η Ελλάδα στο µνηµόνιο.
Η κυρία Ζ. Γεωργαντά εκτιµά πως όσα έλαβαν χώρα την περίοδο εκείνη, ισοδυναµούν µε εθνική προδοσία και πως η προβλεπόµενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη ενώ δεν κρύβει την προσδοκία της πως η επερχόµενη δίκη µπορεί και να µας βγάλει από το µνηµόνιο και -όπως λέει- να µας αποδώσουν και τα ρέστα αυτοί που µας βάλανε σε αυτή την περιδίνηση. Εκφράζει ακόµη την ικανοποίησή της για το έργο των δικαστικών λειτουργών και βάλλει κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως αντί να βγει να ζητήσει συγνώµη από τον ελληνικό λαό, συνεχίζει την ίδια τακτική.

-Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Στο ΧΩΝΙ: Σε λίγο οι μη έχοντες θα κυνηγάνε τους κατέχοντες
Να τη χέσω την πολιτική ευθύνη. Όση πολιτική ευθύνη και να τους φορτώσεις, δεν τρέχει και τίποτα. Σκασίλα τους! τονίζει με σαφώς θυμώμενο ύφος Στο ΧΩΝΙ ο δημοφιλής καλλιτέχνης και αναρωτιέται τι γίνεται όταν κάποιος κονομάει λεφτά, μπλεκόντας ένα ολόκληρο κράτος και βάζοντας το σε δυσκολίες.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σχολιάζει την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα, χωρίς να µασάει τα λόγια του. Παραδέχεται πως η κοινωνία δεν έχει ωριµάσει. Ζητά απόδοση ποινικών και όχι πολιτικών ευθυνών, στους αιρετούς που έχουν απιστήσει. Αµφισβητεί τις δηµοσκοπήσεις. Προβλέπει κυβέρνηση της Αριστεράς και καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε. «Κάποια στιγµή θα βγουν οι µη έχοντες και θα κυνηγάνε τους κατέχοντες. Ας το ξέρουν αυτό, εκείνοι που έχουν τα γένια και τα χτένια. Να φροντίσουν πριν να είναι πολύ αργά», δηλώνει Στο ΧΩΝΙ ο δηµοφιλής καλλιτέχνης και τονίζει πως οι πολίτες δεν φέρουν καµία ευθύνη για τη σηµερινή κατάσταση, παρά µόνο για τη… συνενοχή τους στην ανοχή!

-115 εκατοµµύρια στο συνεργάτη του Αντρίκου και τον Λαυρέντη!
Πριν το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο οδηγηθεί σε «σπάσιµο» και οι εργαζόµενοί του στο κατώφλι της εξόδου, κάποιοι είχαν κάνει τα... κουµάντα τους! Το χρήµα έρεε άφθονο και για το συνεργάτη του Αντρίκου Παπανδρέου και για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Αδιαφανείς διαδικασίες και ύποπτες δανειοδοτήσεις καταγγέλλει µε εξώδική της διαµαρτυρία η Ενωση Μετόχων και Φίλων του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου (ΤΤ), εν µέσω ραγδαίων εξελίξεων στην Τράπεζα. ∆εν πάνε, άλλωστε, πολλές µέρες από την έγκριση του σχεδίου για «σπάσιµο» του Ιδρύµατος σε καλό και κακό κοµµάτι... Οσον αφορά το δεύτερο, τα µέλη της Ενωσης δηλώνουν κατηγορηµατικά πως «κακό κοµµάτι για το ΤΤ είναι εφεύρηµα και µπορεί άνετα να καλυφθεί µε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου µόνο από το 50% των µικροµετόχων»! Αρα, προς τι η βιάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα τέτοιο τέχνασµα; Στο ερώτηµα αυτό προσπαθούν να απαντήσουν και τα ίδια τα µέλη της Ενωσης, που αγωνιούν βλέποντας τις επενδύσεις τους να χάνονται.
Η αλήθεια είναι πως η εµπλοκή του ΤΤ στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και η επένδυσή του στην εταιρεία «Post Green Bank» δείχνουν περίεργες. Κάποιοι θα µπορούσαν να τις χαρακτηρίσουν ύποπτες, ενώ υπόνοιες υπάρχουν και για εξυπηρέτηση συγκεκριµένων συµφερόντων. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως µέσω αυτών των κινήσεων υπήρξε ζηµία για την Τράπεζα. Τη διερεύνηση της πορείας όλων των κεφαλαίων, που επενδύθηκαν άµεσα ή έµµεσα στην όλη δραστηριότητα, ζητά και ο κ. Μιχάλης Αγγελάκης ως εκπρόσωπος των µετόχων του ΤΤ.

-Με δικά µας λεφτά κάνουν δουλειά οι Σαµαράδες
Οι αφοί Σαµαρά µας έλεγαν ότι παίρνουν 11,5 εκατ.ευρώ για το Μπενάκειο από κοινοτικά κονδύλια. Σήµερα, αποδεικνύουµε ότι τα λεφτά θα τα πάρουν και από εθνικούς πόρους!
Με εθνικούς πόρους -και µε τη βούλα- θα προχωρήσουν, τελικά, τα έργα «συντήρησης, αποκατάστασης και επέκτασης των κτιριακών υποδοµών του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ) και του περιβάλλοντος χώρου του στην Κηφισιά». Το ΦΕΚ 8 της 11ης Ιανουαρίου αποκαλύπτει όσα η διοίκηση του Ιδρύµατος, (βλέπε Αλέξανδρος Σαµαράς), ήθελε να κρύψει.

-Τι πρέπει να κάνεις αν ο εργοδότης σου, σου ζητήσει να υπογράψεις την ατομική σύμβαση
Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή. Η εφημερίδα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους που δέχονται επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα.
Το θέμα μας αφορά ΟΛΟΥΣ γιατι -δυστυχώς- η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ήδη, πάρα πολλοί Έλληνες έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, μειώσεις ωρών ή και ημερών εργασίας, υποχρεωτική εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση τριετιών και επιδομάτων.
Κανείς, όμως, δεν πρέπει να νιώθει ανίσχυρος απέναντι στις πρακτικές της εξαθλίωσης. Η γνώση είναι δύναμη και Το ΧΩΝΙ προσφέρει αυτήν ακριβώς τη γνώση.
Ακόμη κι αν ήδη έχετε υποστεί ανάλογες τακτικές, οφείλετε να είστε ενημερωμένοι διότι ουδείς σας εγγυάται ότι δε θα δεχθείτε παρόμοιες «επιθέσεις» για δεύτερη ή και για τρίτη φορά...
Διαβάστε αναλυτικά ΣΤο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής:
- πώς πρέπει να χειριστείς την κατάσταση
- πού μπορείς να καταφύγεις για υποστήριξη
- ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις ώστε να διασφαλίσεις τα δικαιώματα σου
- ποιους όρους μπορείς να θέσεις ακόμη κι αν αποδεχθείς την ατομική σύμβαση, ώστε να εξασφαλίσεις τουλάχιστον ότι δε θα γίνουν απολύσεις, ότι στο μέλλον θα επανέλθουν τα εργασιακά κεκτημένα που τώρα στερείσαι κ.ά.
- χρηστικές συμβουλές από το νομικό μας τμήμα για το πώς θα αποφύγεις τα χειρότερα
Και όλα αυτά με σαφείς οδηγίες και συγκεκριμένα παραδείγματα
ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2013
Keywords
χατζηδακης, χωνι, το χωνι, αποκαλυψη, το χωνι, μειωση μισθων, δεη, μετρο, νέα, ενωση, ελστατ, ελλαδα, παπανδρεου, τραπεζες, εταιρεία, green, φεκ, επιδοματα, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, λαυρεντιαδης, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, γνωση, γυναικα, δουλεια, εθνικη, ελστατ, εργασια, θεμα, φεκ, αυξηση, γινεται, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, διοικηση, δικη, ευρω, εργα, εξυπηρετηση, επενδυσεις, εταιρεία, ευθυνη, εφημεριδα, ζωη, ζητα, ιδια, υπηρεσια, υφος, κυβερνηση, κυρια, λαυρεντης μαχαιριτσας, λεφτα, λογια, μαχαιριτσας, μπορεις, νομικη, παιδι, παιδια, συγκεκριμενα, τμημα, τριτη, φορα, χαρα, green, δικαιωματα, ενωση, χωρα, η εφημεριδα, κυριακη, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα