Τι συζητουν cosco και μαξιμου για τη ναυπηγοεπισκευη-εργασιακος μεσαιωνας με σκοπο τα κερδη


Το «δυνατό χαρτί» της αναγέννησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος παίζει η Cosco, η οποία εμμένει στις προτάσεις που έχει κάνει στην κυβέρνηση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε.
Την ώρα που οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση των λιμανιών της χώρας θα καθυστερήσουν, λόγω αδυναμίας άμεσου υπολογισμού των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων που θα έχουν τα δύο μοντέλα (παραχωρήσεις ή πωλήσεις), αλλά και νομικών περιπλοκών, ο κινεζικός όμιλος «απλώνει» στο τραπέζι του διαλόγου
με το Μαξίμου επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να πουληθεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ.
Εκτός από τις επενδύσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει στο container terminal, που όπως αποκάλυψε η «Ν» αφορούν σχεδόν το διπλασιασμό της ετήσιας ικανότητας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (6,6 εκατ. teu από 3,6 εκατ. teu που προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης Cosco - ΟΛΠ) με την ανέγερση και της δυτικής πλευράς του προβλήτα ΙΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ., που επίσης δεν προβλεπόταν στη σύμβαση, με παράλληλη κατάργηση του εγγυημένου ανταλλάγματος, η πρόταση της Cosco δίνει λύσεις και σε ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα