Τεσσερα χρονια μετα τη φουκουσιμα, η ιαπωνια επιστρεφει στην πυρηνικη ενεργεια

Ένας από τους σχεδόν 50 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας θα ενεργοποιηθεί την Τρίτη για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή αυστηρότερων προδιαγραφών ασφάλειας λόγω του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα την άνοιξη του 2011.

Ο αντιδραστήρας 1 στο πυρηνικό εργοστάσιο του Σεντάι, σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, έχει φορτωθεί με πυρηνικά καύσιμα και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία την Τρίτη, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία
Kyushu Electric Power.

Λόγω της μεγάλης έλλειψης σε ηλεκτρική ενέργεια μετά το ατύχημα, η Ιαπωνία είχε ενεργοποιήσει προσωρινά δύο αντιδραστήρες το 2013, για να τους θέσει ξανά εκτός λειτουργίας το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Οι πυρηνικοί σταθμοί κάλυπταν περίπου το ένα τέταρτο των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια όταν ο σεισμός και το τσουνάμι χτύπησαν το εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, με αποτέλεσμα τρεις αντιδραστήρες να υποστούν τήξη του πυρήνα και να απελευθερώσουν ραδιενέργεια στο περιβάλλον. Περίπου 160.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο χειρότερο πυρηνικό ατύχημα μετά το Τσερνόμπιλ το 1986.
Keywords
Τυχαία Θέματα