Συσσιτια στα θρανια


Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο του υποσιτισμού σε σχολεία όλης της χώρας. Δεκάδες καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών κάνουν λόγο για λιποθυμίες παιδιών εξαιτίας της ασιτίας, ακόμη και περιστατικά όπου μαθητές κλέβουν από τους συμμαθητές τους το κολατσιό. Το υπουργείο Παιδείας, που μέχρι πέρυσι υποστήριζε πως δεν υπάρχουν κρούσματα λιποθυμίας από υποσιτισμό στα σχολεία,
παραδέχτηκε πρόσφατα πως 25.000 παιδιά υποσιτίζονται σε όλη την Ελλάδα και ότι κρούσματα υποσιτισμού έχουν παρουσιαστεί σε 100 σχολεία πανελλαδικά.
Το πρόβλημα εκτείνεται σε όλη τη χώρα, αναγνωρίζεται όμως πως είναι περισσότερο έντονο στα αστικά και βιομηχανικά κέντρα, όπου οι δείκτες ανεργίας έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι στην Αθήνα υποσιτίζονται περίπου 2.000 μαθητές. Στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Γεωργαλή, φέτος διπλασιάστηκαν τα κουπόνια σίτισης σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές, καθώς από 50 κουπόνια σίτισης πέρυσι, φέτος δόθηκαν 130. Στο Ηράκλειο, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων του νομού κάνει λόγο για κρούσματα λιποθυμίας μαθητών στην αίθουσα διδασκαλίας. Ακόμη, στην Ξάνθη, σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποσιτίζονται περισσότερα από 300 παιδιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα