Συνηγορος του πολιτη: σε ρηξη η σχεση του δημοσιου με τον πολιτη και αυξηση στις διακρισεις λογω φυλου

Την έντονη ανησυχία του ότι η ορθή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης κινδυνεύει να γίνει πολυτέλεια για τους πολίτες λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης εκφράζει στην ετήσια έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Οι 14.738 αναφορές πολιτών που κατατέθηκαν πέρυσι στη Συνήγορο αποτελούν έναν πρωτοφανή αριθμό, ο οποίος αποτυπώνει με ακρίβεια τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός στη διαχείριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Οι αναφορές παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση 26% σε σχέση με το 2012 και 38% σε σχέση με το 2013.

«Ο στόχος της αύξησης των
κρατικών εσόδων τείνει να παίρνει το προβάδισμα έναντι κάθε άλλου συμφέροντος, δικαιώματος, ακόμη και της ίδιας της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Το βασικό ζήτημα που τίθεται είναι σε ποιο βαθμό μπορούν να συμπιεστούν τα δικαιώματα των πολιτών και ταυτόχρονα η δέσμευση της Πολιτείας να τα προστατεύσει για χάρη της δημοσιονομικής πολιτικής» ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Αρχης Καλλιόπη Σπανού, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα