Στον 'αερα' απο την 1η ιανουαριου η κυρια κατοικια χιλιαδων δανειοληπτων

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι από την αρχή του νέου έτους θα πρέπει να ξετυλίξουν «το μίτο της Αριάδνης» ώστε να σώσουν την κύρια κατοικία τους.
Όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζουν και πλέον από την 1η Ιανουαρίου και τις τροποποιημένες διατάξεις του νόμου Κατσέλη οι δανειολήπτες θα βρεθούν μπροστά σε ένα βουνό αριθμών, προβλέψεων, αξιών και εκτιμήσεων τόσο για να υπαχθούν στο ν. Κατσέλη όσο και για να βγάλουν (αν βγάλουν) εις πέρας τη δόση που θα τους ορίσει το δικαστήριο να πληρώνουν.
Τα μυστικά του νέο νόμου και όσα πρέπει όλοι οι δανειολήπτες να γνωρίζουν
εξηγεί στο NEWS247 ο εξειδικευμένος δικηγόρος κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «ο τροποποιημένος νόμος Κατσέλη εντάσσει ένα νέο πολύπλοκο τρόπο υπολογισμού της μηνιαίας δόσης που θα υποχρεούται να καταβάλει ο δανειολήπτης προς τις Τράπεζες προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του, εφόσον βεβαίως η αίτησή του για υπαγωγή γίνει δεκτή από το Δικαστήριο». Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο «υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη δεν θα σημαίνει πλέον απαραίτητα και διάσωση της κύριας κατοικίας, αφού το Δικαστήριο θα λαμβάνει υπόψη εισοδηματικά κριτήρια αλλά και την αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη. Παράλληλα, για τη διάσωση της θα τον υποχρεώνει να πληρώσει συνολικά σε μηνιαίες δόσεις το ποσό που θα έπαιρναν οι Τράπεζες αν το ακίνητο έβγαινε στον πλειστηριασμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα