Στηνουν ξανα εμποριο ελπιδας και «μαγειρευουν» νεα μετρα

Συνάντηση με επιχειρηματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και με τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO είχε, χτες, ο Αλ. Τσίπρας, ενόψει
της παρουσίας του στη ΔΕΘ, στις 10 και 11 Σεπτέμβρη.
«Αρωμα» ΔΕΘ έχει και το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα εγκαινιάσει σήραγγες και τμήματα δρόμων της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού.
Κατά τη συνάντηση με τους επιχειρηματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες ως τους «πλέον κρίσιμους», επειδή «θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Επανέλαβε τη γνωστή προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης», αυτήν τη φορά ωστόσο κλείνοντας το μάτι σε τμήματα του κεφαλαίου, τα οποία στο πλαίσιο ανακατατάξεων και αναδιατάξεων διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο της «πίτας», λέγοντας ότι έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος, αλλά «να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη "πίτα" να την πολλαπλασιάσουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα