«σπερνουν» διαδοχικα αντιλαϊκα μετρα, με την «καλλιεργεια» αυταπατων

Κάλπικες ελπίδες και αυταπάτες επιχειρεί να καλλιεργήσει και πάλι στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανεβάζοντας ψηλά στην εν λόγω αποπροσανατολιστική «επικοινωνιακή» ατζέντα το ζήτημα της διαχείρισης του κρατικού χρέους, με βάση τον «οδικό χάρτη» στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο χτεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Χουλιαράκης,
επιβεβαίωσαν ότι για την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου απομένουν μια σειρά συνοδευτικές αντιλαϊκές παρεμβάσεις, σε συνέχεια του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, αλλά και της «υιοθέτησης» του προγράμματος των 19 ιδιωτικοποιήσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που δημοσιεύτηκε προχτές στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης».
Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε το οικονομικό επιτελείο, σε χτεσινή τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μεταξύ της συγκυβέρνησης και των θεσμών, συζητήθηκαν τα συνοδευτικά μέτρα που αφορούν:
Το ζήτημα «κοινωνικών προγραμμάτων» που αφορούν στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και την ανάληψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, «ισοδύναμης απόδοσης». Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το ζήτημα του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων από την αρχή του έτους μέχρι την ψήφιση του πρόσφατου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου.
Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο, «η ιδέα του Ταμείου Αλληλεγγύης έχει να κάνει με την προσπάθεια να υπάρχει διαφάνεια για το τι θα γίνουν αυτά τα χρήματα». Ουσιαστικά, πρόκειται για προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, με τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από τα μόνιμα μέτρα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε ευρώ από τα ματωμένα πλεονάσματα που τυχόν υπερβαίνει τον προβλεπόμενο στόχο, προβλέπεται να μοιράζεται κατά 30% στην αποπληρωμή του χρέους, 30% στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και 40% σε «κοινωνικές δαπάνες»...
Keywords
Τυχαία Θέματα