ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕΛΩΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ "ΘΕΑΡΕΣΤΟ" ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ

Σοκ και δέος στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εκτός ορίων κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η πρωτοφανής ρατσιστική βία, σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου αστυνομική αυθαιρεσία, πυροδοτούν καταστάσεις μέχρι σήμερα άγνωστες στους πολίτες.Η αφορμή για να μετατραπεί το απόγευμα της Πέμπτης,
η περιοχή της πλατείας Βικτωρίας σε πεδίο ξενόφοβης μανίας και ρατσιστικού μίσους, ήταν το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε χθες για την μνήμη του 44χρονου Μανώλη Καντάρη.

Η στυγερή δολοφονία του ανυποψίαστου άνδρα που επρόκειτο να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη σύζυγό του, έδωσε την αφορμή σε ομάδες ακροδεξιών να εξαπολύσουν άγριες επιθέσεις κατά μεταναστών στις γειτονιές της Αθήνας, την ίδια ώρα που ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαρύτατα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τα ΜΑΤ, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Νίκαιας. Την Παρασκευή, εκδόθηκε νέα ιατρική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι έχουν αποφευχθεί οι επικίνδυνες περιπλοκές.

Η οδός Γ΄ Σεπτεμβρίου, εκεί που δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης, μετατράπηκε σε πεδίο ακραίας πόλωσης, ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Εκατοντάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας και από διάφορες συνοικίες της Αθήνας, έφτασαν το απόγευμα στη συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, για να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη του άτυχου άνδρα.Η ανησυχία ότι η τελετή θα μετατραπεί σε εκδήλωση επίδειξης ακροδεξιάς δύναμης επιβεβαιώθηκε.

Πογκρόμ κατά μεταναστών

Επί ώρα, οι δρόμοι του κέντρου έγιναν θέατρο ρατσιστικού μίσους, με τους ακροδεξιούς να καταδιώκουν μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.

Λίγη ώρα μετά το τρισάγιο και αφού το πλήθος έψαλε αρκετές φορές τον Εθνικό Υμνο, άρχισε χωρίς δεύτερη σκέψη να επαναλαμβάνει τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν δεκάδες μέλη της «Χρυσής Αυγής», τα οποία είχαν παρεισφρήσει στην εκδήλωση μνήμης. Αρκετοί νεαροί με ντουντούκες στο χέρι προσπαθούσαν να μεταφέρουν το κλίμα πόλωσης στο πλήθος.

Στον ίδιο ρυθμό, πραγματοποιήθηκε και η πορεία, η οποία ξεκίνησε από τη Γ΄Σεπτεμβρίου, διέσχισε την Ομόνοια για να καταλήξει στην πλατεία Κοτζιά, έξω από το δημαρχείο Αθηναίων.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα