ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Μετωπική κόντρα στους κόλπους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) πυροδοτεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης για καθημερινές τρίωρες διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.
Η σύγκρουση στο εσωτερικό της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης οξύνεται, ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων του δικαστικού κλάδου.
Η ομάδα της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕ (επτά μέλη) διαφωνεί, αν και καθυστερημένα, με τις συνεχείς στάσεις, μιλά για ακραίο μέτρο, που δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζεται εύλογα
ότι οι δικαστές πραγματοποιούν μορφή απεργίας που απαγορεύει το Σύνταγμα, ενώ διαψεύδει ότι το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕ ήταν ομόφωνο. Ναι μεν συμφώνησαν στο να γίνουν συμβολικές και μεμονωμένες στάσεις, με παράλληλη ενημέρωση της κοινής γνώμης, όχι όμως καθημερινές, τρίωρες και επί δύο μήνες διακοπές συνεδριάσεων μέχρι την τακτική γενική συνέλευση. Αναφέρουν ότι διαφώνησαν και στην πρόταση να ασκούν τα καθήκοντά τους μόνο κατά το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων.
Διαβάστε περισσότερα »


Keywords
Τυχαία Θέματα