Σημερα το μεσημερι η ψηφοφορια για το φορο ακινητων

Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ για το άρθρο 7 και ο ΣΥΡΙΖΑ για άρθρα 1, 2, 3, 4, 7, 31, 38 και 54.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
δέχθηκε πυρά από βουλευτές της ΝΔ που δήλωσαν όμως ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Παρά το γεγονός ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο προβλέπουν ότι δεν θα έχουν απώλειες στις ψηφοφορίες, εντούτοις υπάρχει προβληματισμός από τα πυρά των βουλευτών.

Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα βρεθεί εκτός γραμμής είναι ο Βύρων Πολύδωρας που έχει καταφερθεί ανοικτά κατά του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων. «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει φόρος ακινησίας (αυτό που λένε "φόρος κατοχής"), αλλά φόρος χωρών τελουσών υπό κατοχήν» είπε το πρωί στη Βουλή.

Ο Πρ. Παυλόπουλος αποδόμησε τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων, μιλώντας ευθέως για αντισυνταγματικότητα, αλλά και η αναφορά του περί «έμμεσης δήμευσης» της περιουσίας των πολιτών.

Αλλά και ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής, ο Γ.Βλάχος έσπευσε να απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργικού συμβούλου, Χρ.Λαζαρίδη, λέγοντας ότι «η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται με το πέρυσι αλλά με τα προηγούμενα χρόνια», υπενθυμίζοντας ότι έχει επιβληθεί έκτακτη φορολόγηση («χαράτσι»).
Keywords
Τυχαία Θέματα