Ρεπορταζ - κολαφος του guardian για τα χρηματα του προσφυγικου στην ελλαδα

Στη διαχείριση των πόρων που χορηγήθηκαν για την προστασία προσφύγων στην Ελλάδα εστιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα 803 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσωπεύουν το πιο μεγάλο ανθρωπιστικό πρόγραμμα στην ιστορία. Έστω ότι τα χρήματα δαπανούνταν για τις ανάγκες των πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα
από το 2015, το κόστος ανά πρόσφυγα θα διαμορφωνόταν στα 780 δολάρια. Ωστόσο, τα κονδύλια αυτά διοχετεύτηκαν για τις ανάγκες 57 χιλιάδων ατόμων εγκλωβισμένων στην Ελλάδα και με βάση αυτά τα δεδομένα, το κόστος ανά δικαιούχο θα έπρεπε να ανέρχεται στα 14.088 δολάρια», επισημαίνεται, και αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι ανώτερος αξιωματούχος του τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι τα 70 από τα 100 δολάρια που προορίζονταν για κάθε πρόσφυγα είναι άγνωστο πού δαπανήθηκαν.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Refugees Deeply, όπως υπογραμμίζει ο Guardian, 830 εκατομμύρια έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα από το 2015. Σε αυτά περιλαμβάνονται κεφάλαια που έχουν εκχωρηθεί ή δαπανηθεί όπως και μεγάλες ιδιωτικές δωρεές.
Keywords
Τυχαία Θέματα