ΨΑΧΝΟΥΝ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»…ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ!!!ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ … «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ!»

Μόνον με πολεοδομικά «εργαλεία» μπορεί να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κοινωνικό θέμα της αυθαίρετης δόμησης, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την ένταξη μιας περιοχής στο σχέδιο, τα υφιστάμενα αυθαίρετα μπορούν να νομιμοποιηθούν, με την εκ των υστέρων έκδοση οικοδομικής άδειας και την καταβολή ενός συμβολικού προστίμου.

Το μείον σε αυτή τη μόνη συνταγματικά αποδεκτή λύση είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες πολεοδόμησης πυκνοδομημένων περιοχών
αυθαιρέτων, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επίγεται να εξασφαλίσει έσοδα από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες. Με τα έσοδα αυτά, που υπολογίζονται σε 1,5-2,5 δισ. ευρώ ώς το 2015, η κυβέρνηση ευελπιστεί να αποφύγει νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές για να καλύψει τις μαύρες τρύπες του ελλείμματος.
Μάλιστα η «χασούρα» για τα κρατικά ταμεία είναι διπλή, αφού, με βάση το νόμο, τα αυθαίρετα κτίσματα θεωρούνται ως μη υφιστάμενα και δεν αναγράφονται στα συμβόλαια, επομένως στις μεταβιβάσεις (αγοραπωλησία, γονική παροχή, κ.λπ.) καταλογίζονται φόροι μόνον για τα οικόπεδα.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα