Πως το brexit θα μπορουσε να επηρεασει χιλιαδες θεσεις εργασιας στην ελλαδα

Στην Ελλάδα 87.162 θέσεις εργασίας συνδέονται με τις εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο ο αντίστοιχος αριθμός είναι 36.338 (0,12% του συνόλου).
Αυτό αναφέρεται σε ανάλυση της συντηρητικής, ευρω-σκεπτικιστικής "δεξαμενής σκέψης" Civitas, σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις Brexit σε θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και την Ε.Ε. την οποία γνωστοποιεί ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας
στο Λονδίνο.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον επίλογο του σημειώματος αναφέρονται τα εξής: «σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Civitas, στην περίπτωση της Ελλάδας, οι θέσεις εργασίας που συνδέονται άμεσα με τις ελληνικές εξαγωγές προς το ΗΒ είναι 87.162, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2,4% του συνόλου των απασχολούμενων στην Ελλάδα.
Η εν λόγω ανάλυση, πέραν της αμφιλεγόμενης μεθοδολογίας της, παραλείπει να τονίσει ότι ως ποσοστό επί του συνόλου των απασχολούμενων, το 11,5% των συνολικών θέσεων εργασίας στο ΗΒ εξαρτώνται από τις εξαγωγές προς την Ε.Ε., ενώ στην περίπτωση της Ε.Ε. το ποσοστό ανέρχεται μόλις σε 3% του συνόλου των απασχολούμενων».
Keywords
Τυχαία Θέματα