Πως θα γινεται το κουρεμα καταθεσεων - γιατι κινδυνευουν ακομα και οι καταθεσεις κατω απο 100.000 ευρω που θεωρουνταν ως εγγυημενες

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV-ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΤΣΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ - ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
- Ως επενδυτές θα αντιμετωπίζονται πλεον οι καταθέτες!
- Εαν πτωχεύει μία τράπεζα πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της
- Μετά θα πληρώνουν όσοι έχουν ομόλογα
- Θα ακολουθούν όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000
ευρώ και τελευταίοι οι φορολογούμενοι
- Διαβάστε κάτω από ποιές προυποθέσεις μπορεί να κινδυνεύσουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!
Σε συμφωνία κατέληξαν χθες το βράδυ οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ για ένα από τα πιο καυτά ζητήματα, δηλαδή τη σειρά επιβάρυνσης κατά την εκκαθάριση και ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες προτάσεις της Κομισιόν, σε περίπτωση πτώχευσης θα επιβαρύνονται πρώτα οι μέτοχοι της τράπεζες, στη συνέχεια οι πιστωτές, ακολούθως οι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό και τελευταίοι οι φορολογούμενοι.

Ανοιχτό παράθυρο για κούρεμα καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές η συμφωνία για τις τράπεζες δεν εξασφαλίζει απόλυτα όσους έχουν καταθέσεις ακόμα και κάτω από 100.000 ευρώ.
Keywords
Αναζητήσεις
πως γίνεται το κούρεμα των καταθέσεων, θα εχουν κουρεμα οι προθεσμιακες καταθεσεις
Τυχαία Θέματα