Πορισμα τροϊκας: προσθετα μετρα η προσθετη χρηματοδοτικη στηριξη

---ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΚΥΨΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ.ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ.---
Της Δήμητρας Καδδά
Ένα μεγάλο δίλημμα θέτουν οι θεσμοί στο τρισέλιδο πόρισμά τους για το ελληνικό πρόγραμμα. Θεωρούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα
τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιδεινωθεί σημαντικά και έτσι τα μέτρα 2,5% του ΑΕΠ δεν φτάνουν για τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Πρέπει, αναφέρουν: είτε να απαιτηθεί μεγαλύτερο πακέτο λιτότητας, είτε μία πιο απλόχερη χρηματοδοτική στήριξη/παρεμβάσεις.
Οι θεσμοί στο τρισέλιδο πόρισμά τους με ημερομηνία 10/7 αποτιμούν την πρόταση Τσκαλώτου ως επαρκή βάση για έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο νέο δάνειο από τον ESM. Το συγκεκριμένο πόρισμα κατατέθηκε στις κρίσιμες Συνόδους του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Πλέον, το έγγραφο, μαζί με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής αλλά και με τις ανάλογες αποτιμήσεις εκ μέρους της Κομισιόν και του ΔΝΤ (σ.σ. που επίσης θέτει το δίλημμα για περισσότερα μέτρα ή για χρηματοδοτικές παρεμβάσεις) έχουν πάρει τον δρόμο προς τα κοινοβούλια κρατών – μελών με στόχο την έγκριση της έναρξης της διαδικασίας σύναψης του 3ου δανείου αλλά και της προχρηματοδότησης με 7 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα