Πανω απο 340.000 κοσμου πηγαν και ψηφισαν στις εκλογες της νεασ δημοπρασιασ!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, καθώς οι ψηφοφόροι σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα. Η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα, ενώ όπου υπάρχουν ψηφοφόροι η διαδικασία θα συνεχίζεται και πέραν των 8 μ.μ.

Την παράταση της εκλογικής διαδικασίας ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γ. Τραγάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κάλπες

θα κλείσουν στις 20.00, αλλά όπου υπάρχουν ακόμα πολίτες παρόντες που επιθυμούν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

Ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει 325.000 άνθρωποι και ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τις κάλπες η Συγγρού έστελνε μήνυμα πως θα ήταν ικανοποιημένη, εάν οι ψηφοφόροι έφταναν τις 300.000.

Η διαδικασία από το πρωί εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, τεχνικά ή άλλα.

Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β' γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους.

Εάν απαιτηθεί β' γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα