Ομοβροντια δηλωσεων απο τους «δανειστες», υπερ των προωρων εκλογων

Η μεταστροφή στον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κυβέρνησης από τους δανειστές, είναι εξίσου ταχύτατη με τη μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης. Αυτή, η αμοιβαία αλλαγή εμφανίζεται και στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το πρόσφατο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν «αναξιόπιστο», «αφερέγγυο», «επικίνδυνο» κ.λπ.

Ασφαλώς η πιο εντυπωσιακή, ήταν η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε από τη Βραζιλία: «Η παραίτηση Τσίπρα
είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος της κρίσης»!

Εξίσου εντυπωσιακή και αποκαλυπτική ήταν η δήλωση του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group), Τόμας Βίζερ. Όταν ρωτήθηκε αν οι εκλογές θα αλλάξουν τους αριθμούς της «συμφωνίας διάσωσης», ο κ. Βίζερ είπε: «Όχι … αυτό ήταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολύ κόσμο ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση… Τον Οκτώβριο έχουμε μια συνεδρίαση για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους και (μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) ελπίζουμε για την περαιτέρω πρόοδο του προγράμματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα