Ολοκληρη η επιστολη βαρουφακη σε νταισελμπλουμ με τη λιστα των μεταρρυθμισεων-μετρων

ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ...

--ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ,ΣΤΟ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΑ,ΩΣΤΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.
Το κείμενο της επιστολής του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο οποίο περιγράφονται οι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις απεκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής, την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών σε "κάθε τομέα" των δημοσίων δαπανών. Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Keywords
Τυχαία Θέματα