ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ,ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ "ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ"!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

Οι Ταλιμπάν χαρακτήρισαν σήμερα "κατασκευασμένη" την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για τις απώλειες αμάχων στο Αφγανιστάν που καθιστά υπεύθυνους τους αντάρτες για τα δύο τρίτα των θανάτων και των τραυματισμών που σημειώθηκαν τους 10 πρώτους μήνες του 2010.
Στην τετραμηνιαία έκθεσή του για το Αφγανιστάν
που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα ο ΟΗΕ αναφέρει ότι οι απώλειες αμάχων αυξήθηκαν κατά 20% μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2010 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2009.
Σύμφωνα με την έκθεση σε αυτή την περίοδο σημειώθηκαν 6.215 απώλειες αμάχων από διάφορα συμβάντα, ανάμεσά τους 2.412 θάνατοι και 3.803 τραυματισμοί, ενώ "αντικυβερνητικά στοιχεία" ευθύνονται για το 76% αυτών.
Μόλις το 12% του συνόλου των απωλειών οφείλονται στις ξένες και αφγανικές δυνάμεις, μία μείωση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα