ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΚΟ…ΚΛΑΣΣΙΚΑ…

Με δεδομένη πλέον την απόκλιση από το στόχο του 2010 και λίγο πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011, η κυβέρνηση μπαίνει σε τροχιά περικοπών στις δαπάνες του Δημοσίου.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα πετύχει το στόχο της μείωσης του ελλείμματος φέτος, λέγοντας ότι «θα κλείσουμε τη χρονιά έχοντας μειώσει το έλλειμμα κατά τουλάχιστον 5,5 μονάδες».
Σύμφωνα με
πληροφορίες , η Εurostat θα θέσει το περσινό έλλειμμα στην περιοχή του 15,5%. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με την κατά γράμμα εκτέλεση του προϋπολογισμού φέτος, το έλλειμμα πιθανότατα θα είναι διψήφιο, κληροδοτώντας στο οικονομικό επιτελείο ένα πρόσθετο βάρος ύψους περίπου 4,6 δισ. ευρώ.
Με μπαράζ δηλώσεων του στα πιο γνωστά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές που ανησυχούν ότι η εκτόξευση του χρέους ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του μνημονίου δεν είναι διαχειρίσιμη, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα
Keywords
Τυχαία Θέματα