ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

“Έχουμε αγανακτήσει. Τόσα χρόνια πληρώνουμε και με το παραπάνω τις εισφορές μας στο ασφαλιστικό μας ταμείο, και τώρα, μία φορά που τυχαίνει να αρρωστήσουμε κι εμείς, είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε από την τσέπη μας, για να αγοράσουμε τα φάρμακά μας. Μας ρωτάει όμως κανείς αν περισσεύουν χρήματα;”
Η οργή πνίγει τους ασφαλισμένους του ταμείου του δημοσίου, οι οποίοι πηγαίνουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.
Εδώ και δύο μέρες οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου(ΟΠΑΔ) και σκοπεύουν να το κάνουν επ’ αόριστον, αφού ο ΟΠΑΔ τους έχει αφήσει απλήρωτους εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες, χρωστώντας τους 40 εκατομμύρια ευρώ.
Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, είτε αυτά κοστίζουν δύο ευρώ είτε 500 ευρω, παίρνουν απόδειξη από το φαρμακείο και στη συνέχεια τ
Keywords
Τυχαία Θέματα