ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ «ΖΑΛΙΖΟΥΝ» ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΤΟµΙΝΟ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ…

Κόκκινος συναγερµός έχει σηµάνει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τα θεσµικά όργανα της ευρωζώνης, καθώς παρά τη χθεσινή θετική αντίδραση των αγορών, η κρίση χρέους απειλεί να επεκταθεί σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Η βοήθεια προς την Ιρλανδία δεν κατάφερε να εξοµαλύνει την κατάσταση και χρειάστηκαν οι δηλώσεις Τρισέ ότι δεν αποκλείονται νέες αγορές κρατικών οµολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να πάρουν ανάσα χθες οι αγορές.
Οπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, στο στόχαστρο των αγορών δεν βρίσκεται
µόνο η Πορτογαλία – την οποία κάποιοι φέρουν να προσφεύγει στον Μηχανισµό τα επόµενα 24ωρα – και συνακόλουθα η Ισπανία, αλλά ακόµη και η Ιταλία και το Βέλγιο.

Σε µια προσπάθεια ανάσχεσης του κύµατος ανησυχίας, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν την παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος για τις κρατικές ενισχύσεις – υπό το οποίο έχουν δοθεί στις τράπεζες µέχρι τώρα 4,6 τρισ. ευρώ, χωρίς θεαµατικά αποτελέσµατα – ενώ οι υπηρεσίες του αρµόδιου για τα Οικονοµικά επιτρόπου
Keywords
Τυχαία Θέματα