Ο τσιπρας ως ζητιανος στο εξωφυλλο του unfollow 41 που κυκλοφορει - διαβαστε τα θεματα

Κύριο άρθρο UNFOLLOW 41: Έντιμος μονόδρομος
H διατύπωση «έντιμος συμβιβασμός» είναι από μόνη της παράδοξη. Κανένας, υποθέτουμε, δεν θα υποστήριζε έναν «ανέντιμο συμβιβασμό». Μοιάζει λοιπόν το «έντιμος» εδώ να έχει περισσότερο καταπραϋντική λειτουργία, ένας πλεονασμός που δεν είναι ωστόσο καθόλου περιττός, τουλάχιστον για εκείνους που θα κληθούν να υποστηρίξουν ότι το πέρασμα από το «τέλος της υποτέλειας» στο «συμβιβασμό» ήταν αναγκαίο: διότι, τουλάχιστον, ήταν έντιμο.

Ακόμη περισσότερο, όμως, πρέπει εδώ να δούμε ότι ο «έντιμος
συμβιβασμός» προτείνεται ως επιλογή απέναντι στην περιβόητη ρήξη. Αν λίγο, ωστόσο, αναλογιστούμε τι ξέρουμε για τη μία και την άλλη επιλογή, θα δούμε πως μολονότι ξέρουμε κάμποσα για τον «έντιμο συμβιβασμό» –τα έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια– δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτε για τη ρήξη. Παρά μόνον το εξής: πως αποτελεί ένα άλλο όνομα για τον Αρμαγεδδώνα.

Πώς διαλέγεις ανάμεσα σε κάτι και στην απόλυτη καταστροφή;

Αν η κυβέρνηση ήθελε να προσφέρει μια ουσιαστική υπηρε- σία στους πολίτες, θα είχε φροντίσει να έχουμε στ’ αλήθεια γνώση για το τι σημαίνει ρήξη. Ψύχραιμα, αναλυτικά, συγκεκριμένα. Αντ’ αυτού, μας παρουσιάζει κι αυτή –καθότι κάθε άλλη επιλογή είναι αδιανόητη– ένα μονόδρομο. Έστω, έναν έντιμο μονόδρομο, αλλά μονόδρομο σε κάθε περίπτωση.

Σαν να μην έχουμε καταλάβει τα προηγούμενα χρόνια ότι αυτό που τραυμάτισε τη δημοκρατία δεν ήταν τόσο τα οικονομικά μέτρα, όσο αυτοί καθαυτοί οι μονόδρομοι.
Διαβάστε στο UNFOLLOW 41:
Keywords
Τυχαία Θέματα