Ο κωστας βαξεβανης στο πρεζα tv - διαβαστε ολοκληρη την αποκαλυπτικη συνεντευξη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΕΥΠ,ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ BLOGS,ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΙΣΤΟΛΙΑ",ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ MARFIN,ΠΕΙΡΑΩΣ ΚΑΙ PROTON,ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ,ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ HOT DOC -- ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΔΌΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΧΩΝΙ".

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ένας δημοσιογράφος,του οποίου η δουλειά πολλές φορές γίνεται αντικείμενο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επιπεδο. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται μέσα απο τις εκπομπές του,άλλα και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που κανει στο koutipandoras.gr και στο HOT DOC αποτέλεσαν την αφορμή της συνέντευξης,την οποία και κλείσαμε μεσώ Twitter με τον δημοσιογράφο.

Τo Hot Doc είναι ενα νέο δημοσιογραφικό- αποκαλυπτικό περιοδικό το οποίο έκανε την εμφάνιση του στο χώρο του τύπου,τους τελευταίους μήνες. Τι σας έκανε εν μέσω κρίσης,και με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του έντυπου τύπου,με τα διαφημιστικά πακέτα να είναι σχεδόν μηδενικά,να προχωρήσετε στην έκδοση του;

-Να φανταστείς εμείς στο περιοδικό,τώρα στήνουμε το διαφημιστικό τμήμα. Κινηθήκαμε σε όλα με τον αντίστροφο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει το γεγονός να στήνονται περιοδικά για να απορροφήσουν διαφήμιση που έδινε κάποιος δικός τους φίλος , κολλητός κτλ. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Κάναμε ένα περιοδικό γιατί πιστεύουμε πως στην Ελλάδα που ζήσαμε τα εξώφυλλα και τα περιοδικά του κώλου,μεταφορικά και κυριολεκτικά ,ξεκίνησε μια εποχή αυτογνωστική. Καταλάβαμε πως και κάτι άλλο πρέπει να γίνει. Αυτο το αποδεικνύει και η κυκλοφορία του περιοδικού. Έχουμε ενα κοινό το οποίο είναι πολύ μαχητικό. Το βλέπουμε και στα social media το πως ανταποκρίνεται. Είναι ένα περιοδικό το οποίο μενει. Μπορίς να το κρατήσεις για να το έχεις και ως αρχείο να το διαβάσεις μετά απο 1 μήνα .Ένα τέτοιο περιοδικό δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Τα τελευταία περιοδικά τέτοιου τύπου ήταν τα ποικίλης ύλης – πολιτικά τα οποία έκλεισαν με την έλευση του ΚΛΙΚ και των συναφών περιοδικόν. Έπειτα δεν υπήρξε στην Ελλάδα κάτι.

Στο τελευταίο ΗΟΤ DOC κάνετε ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ Τραπεζιτών,Παρακράτους και συγκεκριμένων blogs που τα έχουν γνωστοί δημοσιοκαφροι.
-Ας τα πάρουμε από την αρχή....
Ο δημοσιογράφος του Reuters Steven Grey παρακολουθούνταν,ώστε κάποιοι να ξέρουν το τι μαθανει...την ώρα που κάνει ερεύνα για συγκεκριμένη τράπεζα...Πείτε μας για την υποθεση...Τι παίχτηκε;

-Μέχρι σήμερα μιλάγαμε για μια διαπλοκή μεταξύ επιχειρηματιών,πολιτικών και δημοσιογράφων  .Αυτό το πράγμα πλέον δεν υπάρχει. Έχει γίνει ακόμη χειρότερο. Δεν μιλάμε για διαπλοκή πλέον και αλληλοκάλυψη συμφερόντων.
Μιλάμε για ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας το οποίο λειτουργεί αυθαίρετα,όπως γουστάρει , όποτε γουστάρει και μετά θεσμοθετεί για να καλυφθεί. Αν πάρετε διάφορα παραδείγματα ,ειδικά στο τομέα  των τραπεζών θα καταλάβετε.
Βλέπετε τι έγινε με την Proton Bank.Την ώρα που ερευνούσε η δικαιοσύνη την Proton B
Keywords
Τυχαία Θέματα