Ο ασλανης, η αλβανιδα, ο σεξισμος κι ο ρατσισμος

Τα “αθώα” και “χαζά” κουτσομπολίστικα περιοδικά, σάιτ, τηλεοπτικές εκπομπές παίξανε βασικό ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια στη συγκρότηση της ιδεολογίας του φασισμού στην Ελλάδα. Πέντε σειρές που κυκλοφορούν από χτες συμπυκνώνουν ρατσισμό και σεξισμό, δένοντας τα “αρμονικά” μεταξύ τους.
“Δυο γυναίκες τον κατέστρεψαν τον Ασλάνη, που τις εμπιστευόταν και τις βοηθούσε, και μάλιστα η μια, η πιο αχάριστη, που της είχε δώσει και δουλειά, ήταν Αλβανίδα”.
Συνεπώς το σύστημα είναι αθώο για το θάνατο του Ασλάνη, ο οποίος ήταν ο “καλός” και το αφεντικό, που βοήθησε στα δύσκολα την Αλβανίδα (εδώ έχουμε την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας ότι το αφεντικό βοηθά τον εργάτη όταν του δίνει δουλειά). Συνεπώς πράγματι φταίνε οι “πουτάνες” γυναίκες για τα δεινά των αντρών, γιατί είναι “άτιμες”, “αφερέγγυες” κι άλλα πολλά, ενώ είναι όλα αυτά στο τετράγωνο όταν πρόκειται για μετανάστριες. Είναι η ιδεολογία που όπλισε τους επίδοξους δολοφόνους της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που οπλίζει τους ενδο-οικογενειακούς ξυλοδαρμούς γυναικών, που οπλίζει τους βιαστές, και δυστυχώς απλώνεται στην κοινωνία πολύ πιο πέρα από τον (αν)εγκέφαλο του μέσου χρυσαυγίτη.Είναι η ιδεολογία που κυριαρχεί συντριπτικά στο μέσο άντρα “του καφενείου”.
Keywords
Τυχαία Θέματα