Νικος τοσκας: ο ανθρωπος της βασως παπανδρεου και του γαπ...υπ.προστασιας του πολιτη-ερχεται καταστολη #newgovgr

Η επιλογή του υποστράτηγου εν αποστρατεία κ. Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζεται από πολιτικούς κύκλους ως «δοκιμασμένη λύση χαμηλού ρίσκου».

Το «μπαρουτοκαπνισμένο» στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων κρίθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι είναι το κατάλληλο για να διασφαλίσει μέσα από τη σωστή διαχείριση των Σωμάτων Ασφαλείας τη δημόσια τάξη σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και ενόψει μαζικών συλλαλητηρίων κατά των μέτρων
λιτότητας.

Οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Τόσκα περιγράφονται ως κάτι παραπάνω από «ζεστές», γεγονός που φάνηκε έντονα στην πράξη για πρώτη φορά όταν ο «στρατηγός» επελέγη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Το επόμενο βήμα ήταν να διοριστεί υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Εκεί συνεργάστηκε με τους παλιούς του φίλους και συναδέλφους, οι οποίοι τον γνώριζαν ως «άνθρωπο της Βάσως Παπανδρέου και μετέπειτα του Γιώργου Παπανδρέου».

Ο κ. Τόσκας εμφανιζόταν ως βασικός σύμβουλός τους σε θέματα εθνικής άμυνας. Μαζί με ελάχιστους ακόμα αξιωματικούς είχε αναλάβει το 2009 με εντολή Γιώργου Παπανδρέου να φτιάξει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την άμυνα. Κατά τη θητεία του στις ένοπλες δυνάμεις είχε τη φήμη του «σκληρού» και «αδέκαστου» αξιωματικού με υπηρεσία σε μάχιμες μονάδες, όπως τα τεθωρακισμένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα