Νικος παππας στο news247: να κλεισει η αξιολογηση χωρις καταστροφικα μετρα και μετα το χρεος

Την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αξιολόγηση άμεσα χωρίς άλλα μέτρα, αλλά και χωρίς συμφωνία-πακέτο για το χρέος τώρα, επιβεβαιώνει μιλώντας στο News247 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον απόηχο της αντιπαράθεσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Διαμηνύει
όμως ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει οριστικά το θέμα, βασιζόμενη στη συμφωνία του καλοκαιριού με τους εταίρους, η οποία αναφέρει ακριβώς ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
“Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας έχουν διαφανεί αυτή τη στιγμή και μετά, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα του χρέους και να δώσουμε μία οριστική λύση”, λέει χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς, ξεκαθαρίζοντας οριστικά τη στρατηγική της κυβέρνησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα