Νεος σεισμος πανω απο 6 ριχτερ στη κεφαλονια

---Ριχνουν το μεγεθος του νεου σεισμου στη Κεφαλονια για να αποφυγουν τις αποζημειωσεις....οταν ολοι λενε πως ειναι πανω απο 6 ριχτερ .--
--ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ--
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δόνηση εχουν πέσει μάντρες που οδηγούν στην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Ληξουρίου, ενώ έχει αποκολληθεί ένα κομμάτι από την προβλήτα στο
λιμάνι του Ληξουρίου.
Υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν στην προσπάθεια να βγουν από το σπίτι ή από πτώσεις αντικειμένων
-Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η σεισμική δόνηση έγινε σε διαφορετικό ρήγμα από αυτό της προηγούμενης Κυριακής στο νησί και εξέφρασε την ανησυχία του για τον σεισμό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είχε την αίσθηση της κατάρρευσης».Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 ρίχτερ (Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας) σημειώθηκε στις 05.08 το πρωί της Δευτέρας στην Κεφαλονιά.
Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έκανε λόγο για 5,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου (14.9χλμ Βορειοδυτικά από Κεφαλονιά - Ληξούρι), με εστιακό βάθος 5-10 χλμ.
Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Το ίδιο μέγεθος δίνει και το Emsc.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, είχε μεγάλη διάρκεια.
ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2014
Keywords
Τυχαία Θέματα