Μειωσεις μισθων στη cyta στη θεσσαλονικη-αναπτυξη ρεεεε

Την ανάγκη να μη δεχθούν καμιά αλλαγή στη σύμβαση, καμιά μείωση μισθού, καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας τηλεπικοινωνιών CYTA στη Θεσσαλονίκη με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού.
Η εταιρεία ανακοίνωσε από τις 26 Ιούνη
ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων που αμείβονται με 1.000 ευρώ και πάνω. Ο λόγος -όπως ισχυρίζεται- είναι η ...προστασία των εργαζομένων της εταιρείας.

«Την ώρα που αυξάνουν τα κέρδη τους, αξιώνουν μειώσεις των μισθών μας», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψει κανείς μείωση μισθού, να μη δεχθούν την ατομική διαπραγμάτευση.

Τονίζει πως η επίθεση της εργοδοσίας είναι ενιαία σε όλο τον κλάδο, με μειώσεις μισθών, εφαρμογή νέων συμβάσεων, καθώς και ελαστικές μορφές εργασίας, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία (ιδιαίτερα στα λεγόμενα call center). «Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Τώρα να γραφτούμε όλοι στο σωματείο για να παλέψουμε ενάντια στα μέτρα της εργοδοσίας», επισημαίνει το συνδικάτο.

Και απαιτεί: Καμιά μείωση μισθών, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2013
Keywords
Τυχαία Θέματα