Με πολιτικη ορκωμοσια ανελαβε καθηκοντα ο αλεξης τσιπρας - καλη αρχη - τωρα αρχιζουν τα δυσκολα #ekloges2015

Καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο υπό τον καταιγισμό των φλας των φωτογράφων και το τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Μάς περιμένει ανηφορικός δρόμος, είπε λίγο νωρίτερα στον Κ.Παπούλια ο Αλ.Τσίπρας αφού έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο
Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πρώτη του, συμβολική, κίνηση ως πρωθυπουργός. Ακολούθως μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο σύντομο διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν στο Προεδρικό Μέγαρο από τους στενούς συνεργάτες του, Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν σημαντικά χαρτοφυλάκια στη νέα κυβέρνηση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα