ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ …ΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ

Το ενδεχόµενο µελλοντικής σύνδεσηςτου επιδόµατος ανεργίαςµε εισοδηµατικά κριτήρια εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξορθολογισµού των κοινωνικών και προνοιακών επιδοµάτων ύψους 6 δισ. ευρώ, που θα αρχίσει από το ΕΚΑΣ (Επίδοµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουµάνης διευκρίνισαν χτες πως δεν θα γίνουν αλλαγές σε εκείνους που έχουνανάγκη τα επιδόµατα καιτο όλο θέµα θα αντιµετωπιστεί µε διασταύρωση ελέγχων και απογραφή δικαιούχων. Ηδη
το υπουργείο Εργασίας άρχισε την απογραφή των επιδοµάτων. Η σχετική µελέτη θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο. Σχεδιάζεται η καθιέρωσ ηνέων και διευρυµένων εισοδηµατικών και περιουσιακών κριτηρίων στην καταβολή των πάσης φύσεως επιδοµάτων (ΕΚΑΣ, επίδοµα ανεργίας, επίδοµα πολυτέκνων κ.ά.) καθώς και των ενισχύσεων και παροχών σε είδος (στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ, επιδότησηενοικίου, προγράµµατα κοινωνικού τουρισµού κ.ά.) ώστε να γίνεται µε βάση το ύψος του συνολικού εισοδήµατος και την περιουσιακή κατάσταση. Αυτό σηµαίνει ότι θα λαµβάνεται υπόψη συνδυαστικά το εισόδηµα από όλες τις πηγές (εργασία, ακίνητα, µετοχές, µερίσµατα, τόκοι καταθέσεων κ.ά.) καθώς και ταπεριουσιακά στοιχεία (κατοικίες, οικόπεδα), κι αν κάποιος έχει εισόδηµα και περιουσιακά στοιχεία πάνω από ένα ορισµένο όριο θα χάνει το επίδοµα ή την οποιαδήποτε µορφής παροχή από το κράτος.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα