Με καταιγιστικους ρυθμους περναει απο τη βουλη το μπαραζ αντιλαϊκων μετρων - διαβαστε αναλυτικα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέο μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση, η οποία, καταθέτει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια
στη Βουλή και μάλιστα με την απαράδεκτη διαδικασία του επείγοντος, προκειμένου να «τρέξει» την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης».
Πρόκειται για τα νέα πακέτα με τα προαπαιτούμενα που προκρίνει το κεφάλαιο και έχει προσυπογράψει η κυβέρνηση, τα οποία φανερώνουν και ποια είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των παζαριών των κυβερνητικών επιτελείων με το κουαρτέτο, όσο και αν η κυβέρνηση επιμένει να τηρεί την τακτική της «σιγής ασυρμάτου» για τα όσα συζητά με τους «εταίρους» της.
Ετσι από προχτες συζητείται, με τη διαδικασία του επείγοντος, νομοσχέδιο για «την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων» που προδιαγράφει τρελό φαγοπότι δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια, ενώ περιέχει διάταξη για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών. Παράλληλα, αναμενόταν να έχει κατατεθεί μέχρι αργά χτες το βράδυ νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο: «Ενιαίο σύστημα κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του Ν. 4369/2016, και πρόσληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις». Οπως μαρτυρά και ο τίτλος του, το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας κ.ά.
Η χτεσινή διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε το πρώτο νομοσχέδιο να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Νοέμβρη, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση για το δεύτερο νομοσχέδιο, διαδικασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 25 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη διάσκεψη των Προέδρων από τον Ν. Βούτση, την επόμενη βδομάδα θα κατατεθούν στη Βουλή, επίσης με τη διαδικασία του επείγοντος, δύο πολυνομοσχέδια, τα οποία θα αφορούν χοντρικά ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και για το «πλαστικό χρήμα». Ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή και ο αντιλαϊκός Κρατικός Προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2016, για τον οποίο η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να ξεκινήσει 7 με 8 Δεκέμβρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα