«λογοκρισια και big brother στο webdesk του δολ»


Παρεμπόδιση της πρόσβασης σε δημοσιογραφικές πηγές σε επιλεγμένους συναδέλφους, έπειτα από παρακολούθηση  των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους καταγγέλει ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο "Βήμα". Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του:
Κύριε διευθυντά,
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι υποχρεώνομαι να προχωρήσω στην παρούσα έγγραφη διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση πρόσβασης σε δημοσιογραφικές πηγές σε επιλεγμένους συναδέλφους μας.
Είχα την ελπίδα ότι θα αρκούσε η προφορική μου διαμαρτυρία προς εσάς, για να σταματήσει η λογοκρισία που επέβαλαν κατώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας της εφημερίδας
και να κληθούν αυτά να επανέλθουν στην τάξη. Ωστόσο, καθώς δύο εβδομάδες μετά συνεχίζει το καθεστώς λογοκρισίας, προφανώς αυτό είναι δείγμα όχι μιας άθλιας επιλογής των επιστατικών βαθμίδων, αλλά έκφραση μιας συνολικής επιλογής της διεύθυνσης, που εγγράφεται στη θέληση για περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου, της διαδικασίας της εργασίας και, βέβαια, του προϊόντος. Διαπιστώνω, έτσι, επίσης και δυστυχώς ότι η άρνηση συζήτησης για την εργασιακή μας διαδικασία και για το προϊόν, βαθαίνει περαιτέρω, γιατί στην “τεχνική” επίπτωση μιας πολύ κακής στρατηγικής (σε όρους εργασιακής διαδικασίας και σε όρους δημοσιογραφικού προϊόντος -που σας είχα θέσει παλαιότερα) τώρα προστίθεται και η έμπρακτα υποκειμενική δικαιολόγηση αυτού του εκφυλισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα