ΚΕΒΙΝ ΦΕΔΕΡΣΤΟΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑ ΛΥΣΗ»

Οι αλλαγές που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου για τη λειτουργία του μεγάρου Μαξίμου έχουν τη σφραγίδα του. Ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στην έδρα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, είναι μέλος της «επιτροπής σοφών» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εκπονήσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της κυβέρνησης και τη δομή και λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο
ίδιος επιμένει στη συγκρότηση ενός ισχυρού πρωθυπουργικού γραφείου. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο που συνέγραψε μαζί με τον Δ. Παπαδημητρίου «Τα όρια του εξευρωπαϊσμού» (εκδόσεις «Οκτώ»), μια μελέτη για τις αιτίες που περιορίζουν και ανακόπτουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις δυσκολίες εναρμόνισής της με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ποιο είναι το έργο της επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους;

Η πρώτη φάση των εργασιών της επιτροπής ολοκληρώθηκε πριν από το καλοκαίρι και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κάνει δι
Keywords
Τυχαία Θέματα