ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Μεγάλη οικονομική αιμορραγία για το Δημόσιο προκαλούν οι καθυστερήσεις στη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο των δαπανών και την είσπραξη των εσόδων
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που υποσχόταν η κυβέρνηση ως αντίδοτο στη χαμηλή απόδοση της διοίκησης και κυρίως των εισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών, ενάμιση χρόνο μετά τις προγραμματικές εξαγγελίες βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά. Η αναδιοργάνωση μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο και τα πρώτα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό της
μηχανογράφησης και την εφαρμογή ηλεκτρονικών διασταυρώσεων τώρα σχεδιάζονται και θα αρχίσουν να προωθούνται τους επόμενους μήνες.

Το εγχείρημα του ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού θα κοστίσει σε πρώτη φάση γύρω στα 350 εκατ. ευρώ. Οι εγκρίσεις των έργων αναμένονται τον άλλο μήνα και οι διαγωνισμοί, το νωρίτερο, το καλοκαίρι. Είναι λοιπόν αμφίβολο εάν θα τρέξει με την ταχύτητα που πιέζουν οι περιστάσεις αλλά και η τρόικα, που ζητάει αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Δεν είναι μόνον η κακοδαιμονία της διοίκησης, είναι και τα παρωχημένα εργαλεία:

*Στο σκέλος των φορολογικών εσόδων οι διασταυρώσεις διενεργούνται ακόμα με ελέγχους κατά περίπτωση και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα