ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ «ΕΚΛΕΙΣΕ» ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ!Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ…


ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΑ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙO ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ.
Οδυνηρές είναι οι συνέπειες των συγχωνεύσεων 5 νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ για ασφαλισμένους και ασθενείς και μάλιστα για ευπαθείς
ομάδες, όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου του ΙΚΑ «Γ. Γεννηματάς». Με την ένταξή του στο ΕΣΥ και τη διοικητική του συγχώνευση με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» ουσιαστικά προωθείται η κατάργηση του χαρακτήρα του ως εξειδικευμένου ογκολογικού κέντρου για τον έλεγχο, την πρόληψη, τη διάγνωση, την αντιμετώπιση, τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και την αποκατάσταση, καθώς και γενικά των ογκολογικών ασθενών.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι οι περίπου 35.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - κυρίως γυναίκες - που έκαναν χρήση παντός είδους υπηρεσιών του νοσοκομείου σε ετήσια βάση διώχνονται, οδηγούνται σε ουρές αναμονής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και τα ήδη φορτωμένα ογκολογικά νοσοκομεία, εξωθούνται στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας ακριβά τις υπηρεσίες υγείας που έχουν άμεση ανάγκη σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους ή επιβαρύνοντας τα ήδη «λαβωμένα» ασφαλιστικά ταμεία.
Καρκινοπαθείς στις υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ
Μια γυναίκα καρκινοπαθής, ασφαλισμένη του ΙΚΑ, «κατάφερε» να κλείσει ραντεβού στο ΙΚΑ της γειτονιάς της για τις καθιερωμένες ετήσιες αιματολογικές εξετάσεις μετά από δύο μήνες! Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι εξετάσεις αυτές γίνονταν στο 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ «Γ. Γεννηματάς», όπου και χειρουργήθηκε, όμως μετά την ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ αυτό δεν ισχύει πια. Η Αλεξάνδρα Προκοπίου, 70 χρόνων, έκανε μαστεκτομή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πριν από 5 χρόνια. Κάθε χρόνο επισκεπτόταν το νοσοκομείο, εξεταζόταν από τον γιατρό που τη χειρούργησε και της έγγραφε τις απαραίτητες εξετάσεις - αιματολογικές και μαστογραφία.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα