Καποια απο τα κομματια του παζλ για τις τηλεοπτικες αδειες και τα τραπεζικα δανεια καναλαρχων

Να παραθέσουμε μερικά γεγονότα. Μόνο γεγονότα χωρίς σχόλια. Ας βάλουμε κάτω τα κομμάτια του παζλ που είναι σκόρπια δεξιά, αριστερά και ας επιχειρήσει ο καθένας να συνθέσει το παζλ.

Του Κώστα Βαξεβάνη

1. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη μάχη επιχειρηματιών με την κυβέρνηση, που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Οι χαμένοι από το διαγωνισμό, οι οποίοι συνεχίζουν να ελέγχουν τον Τύπο, δίνουν προς την κοινωνία την εικόνα πως η κυβέρνηση, επιχειρεί να βάλει στο τηλεοπτικό
τοπίο τους δικούς της και μάλιστα παράνομα. Αυτό προφανώς είναι κάτι που τους συμφέρει.

2. Το επιχείρημα πως ο διαγωνισμός προωθείται για να πάρουν τηλεοπτική άδεια οι ευνοούμενοι της κυβέρνησης, υπήρχε και πριν το διαγωνισμό, αλλά τελικώς άδεια πήρε πρώτος απ’ όλους ο άσπονδος φίλος της κυβέρνησης Αλαφούζος, ενώ τον διαγωνισμό νομιμοποίησαν όλοι οι παλιοί καναλάρχες με τη συμμετοχή τους.

3. Σε αυτό το διαγωνισμό, ο Βαρδινογιάννης πρόσφερε το τραγικά μικρό ποσό των 18 εκατομμυρίων για να αποκτήσει άδεια για το STAR και 13 εκατομμύρια για τηλεοπτική άδεια μέσω άλλης Κυπριακής εταιρείας. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του έδιναν δεκάδες εκατομμύρια. Επέλεξε δηλαδή πρακτικά ο ίδιος να μείνει εκτός αδειών και να αφήσει άνεργο κόσμο, πέρα από αυτόν του Mega το οποίο άφησαν να καταρρεύσει χωρίς να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να πληρώσουν τα δάνεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα