ΙΤΑΛΙΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ…ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΡΙΣΚΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ,…ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΠΙΣΩ;

Οικονομική στήριξη προς τους βορειοαφρικανούς παράνομους μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", "υπάρχει σχέδιο για παροχή χιλίων επτακοσίων ευρώ σε κάθε τυνήσιο μετανάστη που έφτασε, στην Νότιο Ιταλία, τις τελευταίες εβδομάδες και θα δεχθεί, άμεσα, να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με την βοήθεια αυτή, θα μπορεί να ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα".
Από την πλευρά του, ο ιταλός υπουργός εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, εξήγησε, ότι "η Ιταλία έχει ήδη εφαρμόσει παρόμοια σχέδια με μετανάστες που προέρχονταν από την υποσαχάρια περιοχή. Τα σχετικά χρηματικά ποσά, αυτή την φορά, μπορεί να προκαταβληθούν από το ιταλικό κράτος, αλλά η τελική κάλυψη, θα πρέπει να φτάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα