Ηπα: η ρωσια προσπαθησε να επηρεασει το εκλογικο αποτελεσμα σε τουλαχιστον 24 χωρες

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ ισχυρίστηκε σήμερα ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε τουλάχιστον "24 χώρες".
Καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ο Κλάπερ είπε ότι η Ρωσία συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον κυβερνοχώρο. Αναφερόμενος στην έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία
ενορχήστρωσε τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, είπε ότι βασίστηκε σε ανθρώπινες πηγές, σε συλλογή τεχνικών δεδομένων και σε πληροφορίες ανοιχτών πηγών.

Ο Κλάπερ διευκρίνισε ότι μεγάλο μέρος της έκθεσης αυτής έχει χαρακτηριστεί απόρρητο προκειμένου να προστατευθούν οι "ευαίσθητες" πηγές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, καταθέτοντας στην ίδια Επιτροπή, απέφυγε να σχολιάσει αν η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά τυχόν διασυνδέσεις μεταξύ συνεργατών του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας. Εξήγησε ότι δεν μπορεί να συζητήσει το θέμα αυτό σε ένα δημόσιο φόρουμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα