Η συγκυβερνηση συριζα-ανελ αρχιζει αμεσα το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας

Με τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να έχει στηρίξει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στην αξιοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι δεσμευτικές προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο του OΛΠ αναμένεται να υποβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου, το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου, με στόχο η παραχώρηση - μεταβίβαση
να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016.
Υπενθυμίζεται πως στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ έχουν περάσει η κινεζική Cosco, η APM Terminals του δανέζικου ομίλου Maersk και η ICTS (International Container Terminal Services) από τις Φιλιππίνες.
Μετά το μπαράζ αντιδράσεων που προηγήθηκε το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σημαντικό μέρος του παραλιακού μετώπου στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας αναμένεται να δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για αυξημένα έσοδα για τους ΟΤΑ της περιοχής. Κατά τις πληροφορίες, στα σχέδια που έχει εξετάσει το ΤΑΙΠΕΔ, από κοινού με την κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων της Δραπετσώνας.
Παίρνει μπρος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα