Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΛΙΠΣΚΙ.ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

Οι πορτογαλικές και οι ισπανικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει τη διενέργεια διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε σήμερα ο δεύτερος στην ιεραρχία του ΔΝΤ, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Παγκόσμιων Προτεραιοτήτων, (Sommet pour un Agenda Global) στο Ντουμπάϊ.

"Μέχρι στιγμής καμία Αρχή δεν έχει ζητήσει διαπραγματεύσεις (.....)
με το ΔΝΤ και οι σχέσεις συνεχίζονται κανονικά", διαβεβαίωσε ο υποδιοικητής του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι σχετικά με την Ισπανία και την Πορτογαλία.

"Οι πορτογαλικές Αρχές, όπως και οι ισπανικές, έχουν ανακοινώσει νέα προγράμματα (σ.σ. δημοσιονομικής προσαρμογής). Οι πορτογαλικές αρχές θα ανακοινώσουν έναν νέο προϋπολογισμό για το 2011 και οι ισπανικές ανακοίνωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο νέες πρωτοβουλίες", σημείωσε ο κ.Λίπσκι.

Την Παρασκευή, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Χοσέ Σόκρατες εκτίμησε ότι η Πορτογαλία "πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότησή της από τις αγορές", δεδομένου ότι το
Keywords
Τυχαία Θέματα