Η κριση καθυστερει το πτυχιο

Δεν είναι η ποιότητα σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ ούτε το ελλιπές εκπαιδευτικό σύστημα· είναι η δυσμενής οικονομική συγκυρία που καθιστά τους φοιτητές "αιώνιους". Αυτό προκύπτει από την έρευνα για τον «Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα / Modernisation of Higher Education (MOHE) in Greece», που τελεί υπό την εποπτεία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.
Έτσι μια διαφορετική πραγματικότητα έρχεται στην επιφάνεια: οι φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια καθυστερούν να πάρουν πτυχίο λόγω της κρίσης.

Τα προηγούμενα χρόνια οι "αιώνιοι" κυριάρχησαν στην ατζέντα της τριτοβάθμιας με αφορμή τις διαγραφές φοιτητών· φοιτητών που κατηγορήθηκαν ότι "επιβαρύνουν το πανεπιστήμιο με τα έξοδά τους", ενώ οι ίδιοι "κάθονται". Πλέον διαγραφές φοιτητών δεν γίνονται, όμως η όλη ιστορία άφησε πίσω της ερωτηματικά για την ποιότητα των ελληνικών ΑΕΙ, για τους καθηγητές, για το εκπαιδευτικό σύστημα, που λοιδορήθηκε γιατί δεν απέκλειε ως τότε όσους δεν κατάφερναν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα