Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ 8ΩΡΟΥ.Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ.

Διπλό δώρο προς τις επιχειρήσεις, με ακόμη πιο ευέλικτο 8ωρο εργασίας και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ, προσφέρει η κυβέρνηση. Με το πρόσχημα της χαμηλής παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε συνέδριο για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, προανήγγειλε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις και «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας».

Ως παραδείγματα πρόσθετου μη μισθολογικού κόστους που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις, η κ. Κατσέλη ανέφερε:
α)
Τις χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους προς ΟΑΕΔ, προς ΣΕΠΕ, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτές είπε «συνιστούν ένα υπέρογκο κόστος».
β) Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των πάγιων ρυθμίσεων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, παραπέμποντας ουσιαστικά σε μεγαλύτερες εκπτώσεις σε όσους έχουν οφειλές στο ΙΚΑ, αλλά εξυπηρετούν ευλαβικά τις μηνιαίες δ
Keywords
Τυχαία Θέματα