Η καταληψη εσηεα για τη δημοσιευση των μαρτυρων κατηγοριας της χρυσης αυγης απο το πρωτο θεμα

Τη στιγμή που εκατοντάδες ζωές προσφύγων και μεταναστών χάνονται στη Μεσόγειο, οι στυλοβάτες των φασιστών έρχονται να επιβεβαιώσουν κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται τα τελευταία χρόνια. Το λάιφ στάιλ «ειδησεογραφικό» σάιτ «Πρώτο Θέμα», του γνωστού φασίστα – σεξιστή – κομιστή Θέμου Αναστασιάδη και των μη εξαιρετέων Βίκτωρα Ρέστη και Τάσου Καραμήτσου, δημοσιεύει σήμερα (σ.σ. 20/04) λίστα με όλα τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο «ρεπορτάζ» τα ονόματα συνοδεύονται και
με τις πολιτικές/κομματικές ιδιότητες των μαρτύρων όπως «μέλος ΠΑΜΕ» ή «μέλος στο αναρχικό στέκι...», ενώ αναγράφεται και η υπόθεση για την οποία καλούνται να καταθέσουν. Ανάμεσά τους βρίσκονται και μετανάστες, πρόσφυγες και εργάτες που δέχθηκαν επιθέσεις από φασίστες της Χρυσής Αυγής ή ήταν μάρτυρες σε αυτές.

Είναι προφανής ο σκοπός των ιθυνόντων από το «Πρώτο Θέμα» να εκφοβίσουν τους μάρτυρες και να τους μετατρέψουν σε στόχο για τις φασιστικές ομάδες, τις οποίες τόσα χρόνια φροντίζει η εν λόγω εφημερίδα και ιστοσελίδα «γυαλίζοντας» το προφίλ τους. Η προπαγάνδα, η διαπόμπευση και η στοχοποίηση ωστόσο δεν έχει μόνο «ηθικούς» αυτουργούς –τα εν λόγω καθάρματα που δίνουν τις εντολές- αλλά και «φυσικούς» αυτουργούς τους εκάστοτε συναδέλφους που κάνουν τα ρεπορτάζ, γράφουν ή επιμελούνται τα δήθεν αχρωμάτιστα θέματα που βρίθουν φασιστικών και σεξιστικών οχετών.
Keywords
Τυχαία Θέματα