Η «ΦΟΥΣΚΑ» ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ (ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2009-2010) ΕΦΕΡΕ ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η «φούσκα» των ακάλυπτων και μεταχρονολογημένων επιταγών έφερε νέα ήθη στο εμπόριο και οι προμηθευτές απαιτούν από τους πελάτες τους εγγυητικές τραπεζών, ακόμα και προσημειώσεις ακινήτων, για να παραδώσουν εμπόρευμα.

Η αγορά έδειξε «κόκκινη» κάρτα στις επιταγές, μετά τα φέσια των 5 δισ. ευρώ της διετίας 2009-2010.Πλέον οι συναλλαγές μεταξύ προμηθευτών και εμπόρων γίνονται με μετρητά (στους μικρούς) και με εγγυητικές επιστολές τραπεζών ή με προσημειώσεις ακινήτων (στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις).

Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι οι επιχειρήσεις σταμάτησαν να δέχονται ως μέσο πληρωμής τις επιταγές και αναζητούν «ισχυρότερα διασφαλιστικά κριτήρια», όπως είναι τα μετρητά, οι εγγυητικές τραπεζών αλλά και οι εμπράγματες εξασφαλίσεις, δηλαδή η προσημείωση ακινήτου, ώστε να είναι σίγουροι ότι θα εισπράξουν.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα