Η χρυση αυγη στρατολογει μαθητες – 15χρονοι κυνηγουν και χτυπουν αλλοδαπους


Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται στα σχολεία η Χρυσή Αυγή, η οποία φέρεται να στρατολογεί μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αν και η ίδια αρνείται ότι προσεγγίζει τον μαθητικό κόσμο.
Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», τα παιδιά αντιμετωπίζουν τον χλευασμό του «άλλου» σαν παιχνίδι, και την επίκληση της Χρυσής Αυγής
ως μόδα και μέσο εκφοβισμού.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τον περασμένο Οκτώβριο, η τοπική οργάνωση του κόμματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «καμία δράση δεν αναπτύσσεται σε σχολικούς χώρους, ούτε δέχεται στα γραφεία της ανήλικα παιδιά χωρίς την παρουσία των γονέων τους». Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2008 κείμενο στο μπλογκ «Αντεπίθεση» (το οποίο εκφράζει το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής) καλούσε σε: «Αγώνα στα σχολεία, στα γυμναστήρια, όπου συχνάζουν παιδιά και νέοι». Στο ίδιο ιστολόγιο υπάρχουν αναρτήσεις με φωτογραφίες από μοίρασμα φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής έξω από σχολεία. Συγκεκριμένα στη Δράμα στις 11 Οκτωβρίου 2010, στα Ιωάννινα στις 19 Φεβρουαρίου 2009 και στην Ξάνθη στις 13 Απριλίου 2006.
Keywords
Τυχαία Θέματα