Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ µΕΝΟΥΝ.Ο ΧΥΤΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ µΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟµΑΚΡΥΝΣΗ 100 ΣΥµΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Σε αδιέξοδο οδηγείται για άλλη µία φορά η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική, µε αποτέλεσµα να είναι ορατός ο κίνδυνος να περάσουν και αυτά τα Χριστούγεννα µε τόνους απορριµµάτων συσσωρευµένους στους δρόµους του Λεκανοπεδίου.

Σχεδόν µία εβδοµάδα µετά τη λήξη της απεργίας των δηµοτικών υπαλλήλων, που είχε οδηγήσει στη συσσώρευσηστους δρόµους του Λεκανοπεδίου περισσότερων από 33.000 τόνους απορριµµάτων, η εικόνα σε αρκετά
σηµεία των πόλεων της Αττικής δεν έχει βελτιωθεί. Αιτία είναι η αδυναµία του ΧΥΤΑ Φυλής – του µοναδικού χώρου που διαθέτει το Λεκανοπέδιο – να ανταποκριθεί µετά την αποµάκρυνση 100 συµβασιούχων οι οποίοι απασχολούνταν στον χώροαπόθεσης και διαχείρισης των απορριµµάτων, αλλά οι συµβάσεις τους έληξαν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να µην µπορούν να αδειάσουν µε κανονικούς ρυθµούς τα απορριµµατοφόρα και να παραµένουν ακινητοποιηµένα στα γκαράζ των δήµων, µέχρι να έρθει η σειρά τους να µεταβούν στον ΧΥΤΑ.

Μόνο τότε πραγµατοποιούν νέα δροµολόγια
Keywords
Τυχαία Θέματα